GÜLÜMSETEN ALIŞVERİŞ SİTESİ

14 Ocak 2013 Pazartesi

Gerçek Deri Aksesuarların Bakımı



Bir sürü para verip aldığınız gerçek deri çanta ve cüzdanlarınızın bakımını da yapıyor musunuz? Her şeyin olduğu gibi deri çantaların da bakımını  yapmak gerekir. Böylece doğru bakım ile daha iyi görünmelerini sağlamanın yanı sıra, kullanım ömürlerini de uzatmış olursunuz. Bakım önerileri, çanta ve cüzdanların yanı sıra gerçek deriden yapılmış ceket, ayakkabı, kemer ve eldiven gibi tüm aksesuarlarınız için geçerlidir.

- Deri tamamen doğal ve lifsiz bir yapıya sahip olduğu için kullanım sonrası yıkama işlemine tabi tutulmaz. Deri aksesuarınızı hafif ıslak ve sabunlu pamuklu bir bez ya da yumuşak bir havlu ile küçük daireler çizerek, deriye zarar vermeden temizlemeniz gerekir.

- Deri çantanızın içinde parfüm, aseton, kolonya, krem gibi alkol ve kimyasal maddeler içeren ürünler taşırken her zaman dikkatli olun. Bu kimyasallar derinin rengini değiştirebilir ve deriye kalıcı hasar verebilir.

- Deri çantanız üzerinizdeyken de parfüm ve saç spreyi sıkmamaya dikkat ediniz, bunlar deride leke bırakabilir.

- Deri çantanızın çıplak omzunuza ya da kolunuza değdiği zamanlarda teninizde krem, parfüm vs. olmamasına dikkat ediniz. Aynı zamanda derinin terden ve vücut yağlarından da etkilendiğini unutmayınız.

- Deri çantanızı kullanmadığınız zamanlarda, çantanın formunu koruması için içini gazete, sünger ya da kağıtla doldurabilirsiniz. Böylece katlanma ve kırışmaların önüne geçebilirsiniz.

- Deri çantanızın solmaması için her zaman güneş almayan bir yerde ve saklama kılıfında  muhafaza ediniz. Deri doğal bir ürün olduğu için, hava alabilen kılıflar kullanmalısınız. Eğer saklama kılıfınız yoksa, çanta satan yerlerden temin edebilirsiniz.

- Gerçek deri çantaların rengini, parlaklığını ve elastikiyetini korumak için deriler için özel üretilmiş yağlarla arada bakımını yapabilirseniz, deri çantanızın ömrü daha uzun olacak ve her zaman ilk günkü gibi görünecektir.

- Deri çantanızı kesici, delici ve yanıcı aletlerden uzak tutmaya özen gösteriniz. Eğer deriniz hasar gördüyse mutlaka deri tamiratı yapan bir yere götürünüz, kendiniz düzeltmeye çalışmayınız.

- Şık görünebilir ancak deri çantanızda kalıcı delikler açacak iğneli aksesuarlar ve broşlar kullanmamaya dikkat ediniz.

- Deri doğası gereği su geçirir, ancak deriyi doğru kurutursanız yağmurdan ve kardan zarar görmezler. Islanmış deri çantalarınızı kalorifer, saç kurutma makinesi veya benzeri ısı kaynaklarından uzak tutmalısınız. Pamuklu kuru bir bezle sildikten sonra kendi hallerinde kurumaya bırakmalısınız.

- Deri çantanızı cilalayarak yağmur ve kar lekelerine karşı koruma sağlayabilirsiniz. Eğer deri çantanızda su lekeleri oluştuysa, çantanızı kısa bir süre su buharına tutup, kuruduktan sonra hemen cilalayınız. Oje, boya, mürekkep gibi zor lekeleri kendiniz çıkarmaya çalışmayınız, kuru temizlemeciye götürünüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder