GÜLÜMSETEN ALIŞVERİŞ SİTESİ

11 Ocak 2013 Cuma

Sağlıklı Saçlara Kavuşmak İçin 10 Öneri



Saçlarımızda olumsuz bir durum olduğunda bunun sebebinin yine bizim yaptığımız yanlış uygulamalar olduğunun farkındamıyız?. Saç bakım uzmanları yapılan hatalı uygulamaların saçları güçsüzleştirdiğine, yıpranmış görünmesine neden olduğuna ve uzun süre tekrarlanırsa, saç kaybına yol açtığına dikkat çekiyorlar. Sağlıklı saçlar için uzmanların önerileri;


1-Saçlar en fazla zararı kalitesiz boyalardan görür. Sık sık saç boyatmak saçları yorar ve yıpratır. İki boya arasında mümkün olduğu kadar uzun zaman bırakın. Kalitesiz boyaların saçlarınıza daha fazla zarar vereceğini unutmayın.

2-Uzun süre güneş ışığına maruz kalmak saçlara büyük zarar verir. Özellikle boyalı saçlar güneşten çabuk etkilenir. Teninizi güneşten koruduğunuz gibi saçlarınızı da koruyun. Saçınıza koruyucu krem sürüp, başınıza geniş kenarlı şapka takın.

3-Gereğinden fazla jöle, briyantin, sprey, köpük ve benzeri ürünler kullanmak ve aşırıya kaçacak derecede saç bakım ürünleri kullanmak saçı çok yorar. Kalitesiz saç bakım ürünlerinden kaçının.

4-Çok fazla fön çekmek, özellikle saçlar kuruyken çekilen fönler ciddi zararlar verir.  Sıcak su da, en az sıcak hava kadar saçlarınıza ve saç diplerine zarar verir. Saçlarınızı ılık suyla yıkayın ve kuruturken ılık hava verin. Saçlarınızı yıkarken diplerine masaj yapın.

5-Saçlarınızı rüzgardan, sigara dumanından ve tozdan koruyun. Sigara içen hanımların saçları daha çabuk ve daha çok dökülür.

6-Hiçbir zaman ıslak saçla yatmayın ve ıslak saçlarınıza şekil vermeye çalışmayın. Saçlarınızı yumuşak, pamuklu havlu ile kurutabilirsiniz, ancak bunu saçlarınızı ve saç diplerini örselemeden yapmanız gerekir. Hızla ve bastırarak saçlarınızı kurutmaya çalışmak saçlarınızı ve saç diplerini yıpratır.

7- Saçınız için kullandığınız fırçanın sert olması, tararken saç diplerini sarsarak zayıflatır, yumuşak veya uçları korumalı saç fırçalarını tercih edin.

8-Saçları uzun süre eşarp, şapka, bere ve benzeri aksesuarlar ile kapalı tutmak, saçların nefes almasını engeller. Saçlarınız toplamak için lastik kullanmayın, lastik  saç tellerini kırarak saça zarar verir.

9- Saçın yapıtaşı proteinden yoksun veya yetersiz diyet listeleri uygulamak da saçı donuklaştırır ve kırılmasına sebep olur. Uzun süreli diyetlerden kaçının.

10-Haftada iki kez saçınızı yıkadıktan sonra bir bardak tatlı suya bir bardağın dörtte biri kadar ağız gargarası katıp, bununla saç diplerinizi ovalayın ve saçlarınızı durulamayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder