GÜLÜMSETEN ALIŞVERİŞ SİTESİ

11 Şubat 2013 Pazartesi

Sevgililer Günü'nde Küçük Bir Süprize Var Mısınız?


Sevgililer Günü yaklaşıyor, bu geceye dair bir planınız var mı? Bazılarımız kesinlikle kutlanması gereken bir gün olarak düşünse de, toplumun büyük bir kesimi böylesi bir günün ticari amaçla uydurulmuş olduğuna ve sevgiyi bir güne sığdırmanın imkansız olduğuna inanıyor. Ancak iş, yoğunluk, monotonluk içerisinde savaş verirken küçük çabalarla fark yaratmak, minik hediyelerle karşındakini düşündüğünü göstermek de çok zor bir şey olmasa gerek. Romantik bir akşam yemeği atmosferi ile sevdiğinize bir sürpriz yapmak ise herkesin yapabileceği kadar kolay. Romantik bir akşam yemeği masasını nasıl hazırlayabilirsiniz?



- Öncelikle mönünüzü belirleyin. Çok zamanınızı almayan pratik ancak göze ve mideye hitap edecek yemeklerden oluşan bir liste hazırlayın. Mönüde mutlaka çikolatalı, kırmızı rengin hakim olduğu tatlı ve yemekler olmalı. Sağladığınız romantik havayı yemekleriniz ile de perçinlemiş olursunuz...

- Ve yemekleri hazırladıktan sonra hemen masanızı hazırlamaya başlayın. Pastel renklerde ya da iddialı olmasını istiyorsanız saten kırmızı renkte bir masa örtüsü kullanın. Sıra dışı bir hava yaratmak için siyah-beyaz renkleri de alternatif olarak düşünebilirsiniz.

- Peçeteleriniz, peçetelikleriniz ve servis tabaklarınız ile çatal bıçaklarınız uyumlu olmalı. Sade, gösterişten uzak, fakat etkileyici detaylar oluşturmalısınız.

- Masanın ortasına sevgilinizin sevdiği çiçeklerden bir buket koyabilirsiniz. Ve tabii ki olmazsa olmazlar mumlar... Mumları ve çiçeği masada doğru konumlandırmalısınız, aksi takdirde görüşünüzü ve servisinizi engelleyebilir.

- Masayı kırmızı gül yapraklarıyla süsleyebilir, tabaklara da birer gül iliştirebilirsiniz. Unutmayın aşkın ve şehvetin rengi kırmızıdır...

- Bardak seçiminiz de diğerleri kadar önemlidir. Kristal kadehler bu masa için en uygun olanlarıdır...

- Sevgilinize onu ne kadar çok sevdiğinizi anlatan küçük bir kart hazırlamayı da unutmayın. Onun oturacağı servisin yanına bu küçük notu iliştirdiğinizde masanın düzeni tamamlanmış olacaktır.

- Geriye müzik seçimi ile sizin hazırlanmanız kaldı. Rahat servis yapabileceğiniz fakat aynı zamanda da bu romantik ambiyansa destek olabilecek tarzda bir kıyafet, bu geceyi unutulmaz kılacaktır!



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder